Halloween 2017

Ik wil van af nu een kleine weblog bij houden over onze activiteiten/evenementen.

Op vrijdag 27 oktober hebben wij onze 2e Halloween georganiseerd. Na een succesvolle 1e keer in 2016 is het ook dit jaar succesvol verlopen.

We hebben veel hulp gehad van Cor, Astrid en Ed. Daarnaast hebben heel veel bewoners mee gedaan om snoepgoed uit te delen maar wat ook nog onwijs leuk was, is dat ontzettend veel buren en zeker ook het Dorpshuis Hekelingen mee hebben gedaan aan mooie versieringen.

Jullie begrijpen wel dat alleen op zo'n dag wanneer wij de Emmalaan gaan versieren al heel veel voor lol hebben gehad. En wanneer je een hele dag je benen uit het lijf loopt en in de avond hele leuke lieve en zeker mooie verkleedde kinderen ziet aan komen dan gaat je hart nog harder tikken. Want daar doe je het toch voor.

Het is logisch dat er ook kinderen zijn die het best wel eng vonden. Wat doe je dan? Dan probeer je ze toch met allerlei verhaaltjes niet bang te maken.

Ik weet nog dat er een lief mannetje bij mij stond en het helemaal op zijn heupjes kreeg omdat hij bang was dat er een man met een kettingzaag was. Uhhh...mevrouw (vroeg hij aan mij (Danielle Bras) is er ook iemand met een kettingzaag?? Ohjee even denken hoe ik dit nu ga vertellen. Ik keek zijn moeder aan en vertelde met mijn ogen dat hij er inderdaad was. Wat bleek nu, dat er ook een man met een kettingzaag was geweest in Spijkenisse en die achter de kindertjes aan liep. Tja dat moet je natuurlijk niet doen.

Ik heb hem heel rustig verteld dat die er wel is maar dat hij zeker niet achter de kindertjes aan loopt.

Oke nu hopen dat hij mij ook gelooft en zo gezegd het mannetje is gegaan.

Ook kan ik mij herinneren dat er een meisje bij mij stond en die helemaal over haar toeren was omdat ze niet door de tent wilde lopen en het heel eng vond. Ja ...je doet weer je best met een verhaaltje maar ik zag al snel dat dit niet ging lukken. Ik heb het meisje met haar moeder langs de tent laten lopen en ook zij gingen de weg verder volgen door de speeltuin. Helaas weet ik niet hoe het verder is af gelopen.

Maar het mannetje heb ik wel veel later gezien. Nadat iedereen weg was van het grasveld ben ik ook een rondje gaan lopen en kwam ik het mannetje tegen.

En wat denk je????? Hij liep er onwijs stoer bij en vertelde mij rooskleurig dat hij het niet eng vond en zeer zeker er volgend jaar weer bij wilde zijn. Hij voelde zich zo stoer nu zei zijn moeder.

Ook stond er een groepje kinderen bij mij met leuke grote en zeker stoere verhalen. Mevrouw, is het eng in de tent??? Joh luister goed.....het is niet eng. Wat eng maakt is omdat het donker is en omdat er harde enge muziek/geluid aan staat. Als ik het geluid uit zou zetten en het was buiten niet donker dan zouden jullie er niks aan vinden.

Maar weet je....fluisterde ik naar de kinderen....wanneer ik jullie mama's allemaal vannacht om 12 uur hier rond zou laten lopen.....dan weet ik zeker dat zij het in hun broek zouden doen. Nou je begrijpt wel dat die kinderen natuurlijk moesten lachen he. Mammmm...is dit echt zo? Ja zei er 1 moeder want ik doe het nu al bijna in mijn broek.

Iedereen die op deze avond aanwezig was heeft kunnen zien dat het ook dit jaar weer succesvol is verlopen en dat alle kinderen het naar hun zin hebben gehad.

Wij hopen dat het volgend weer zo zo succesvol zal verlopen.

Zo en nu gaan we er tegen aan om ook weer een leuk sinterklaas feest te organiseren en daarna weer een kerstmarkt.

Wij hopen jullie ook weer te zien tijdens deze evenementen! Iedereen super bedankt namens de dorpsvereniging Hekelingen.

Ohja nog een klein dingetje.

>>Zonder leden kunnen wij dit soort evenementen niet ieder jaar organiseren en zoeken wij leden. Voor 11 euro per jaar kunt u onze vereniging steunen. <<<

Groetjes Danielle